Hava Durumu

Güzel görünen makyaj için altın değerinde 4 öneri

Etkili ve kusursuz görünen bir makyaj için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Eğer makyaj yaparken kusursuz bir görünüm elde etmek istiyorsanız işte size birkaç ipucu...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2022 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2022 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Güzel görünen makyaj için altın değerinde 4 öneri

Mükemmel bir cilde, çekici dudaklara ve etkileyici bir görüntüye kavuşmak için makyaj yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Etkili bir makyaj yapmanıza yardımcı olacak altın değerinde 4 öneriyi sizler için derledik.

1-CİLDİNİZİ MAKYAJA HAZIRLAYIN

Cildinize makyaj yapmadan önce ilk adım olarak cildinizi makyaj için hazır hale getirmelisiniz. Cildinizi öncelikle cilt tipinize uygun bir temizleyici ile temizlemelisiniz. Ardından mutlaka nemlendirici uygulamalısınız.

Cilt tipinize uygun bir makyaj bazını nemlendiricinin üzerine sürmelisiniz. Böylelikle makyaj yaparken çok daha pürüzsüz bir görünüm elde edersiniz.

2-FONDÖTENİNİZE YAĞ EKLEYİN 

Makyaj yaptığınızda cildinizin daha aydınlık ve parlak görünmesini istiyorsanız fondöteninizin içerine birkaç damla doğal yağ ya da makyaj yağı olarak satılan ürünlerden ekleyebilirsiniz.

Fondöteninize yağ ekledikten sonra güzelce karıştırmalısınız. Ardından temizlenmiş ve nemlendirilmiş cildinize çok az miktarda fondöteni uygulamalısınız.

3- MAKYAJ SÜNGERİNİ ISLAN KULLANIN 

Cilt kusurlarını ve ciltteki pürüzleri gidermenin en kolay yolu makyaj yaparken fondöten uygulaması yapmak. Fondöteni cildimize ellerimizi kullanarak ya da sünger yardımıyla uygularız.

Cildinizi daha kusursuz göstermek için fondöten uygularken makyaj süngerini ıslatarak kullanabilirsiniz. Bu sayede süngerler, fazla fondöteni emerek çok daha doğal bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Bu uygulamayı yaptıktan sonra süngerinizi temizlemeyi asla unutmamalısınız.

4-RUJUNUZU BU TEKNİKLE SÜRÜN 

Güzel ve çekici bir görüntüye kavuşmak için makyaj yaparken ruj sürmek olmazsa olmazlar arasındadır. Dudaklara renk vermek yüzünüze her zaman canlılık katar. Ruj sürmek kulağa oldukça basit geliyor olabilir. Ancak ruj sürmeden önce dudağınıza peeling yaparak pürüzsüz hale getirmelisiniz. Ardından mutlaka bir dudak nemlendirici uygulamalısınız. Dudak kalemiyle dudakları çerçeveledikten sonra ruju, içten dışa doğru sürmelisiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.