Hava Durumu

İlişkilerde bu davranışları asla kabul etmeyin!

Çiftlerin birbirine gösterdiği bazı davranışlar ilişkilerin yıpranmasına yol açabiliyor. İkili ilişkilerde çiftler arasında yaşanan tartışmalar, anlaşmazlıklar sözlü ya da fiziksel şiddet ilişkileri zedeliyor. Ancak çiftler bu davranışları görmezden gelerek ilişkilerini sürdürmeye devam ediyor. İkili ilişkilerde asla kabul etmemeniz gereken bu olumsuz davranışlar üzülmenize ve yara almanıza sebep oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2022 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2022 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İlişkilerde bu davranışları asla kabul etmeyin!

İlişkinizde partnerinizi çok sevdiğiniz ve ona çok ilgi duyduğunuz için bazı davranışlarını görmezden gelebilirsiniz.

Ancak ilişkinizin sorunlu devam ettiğini açıkça gösteren bazı işaretler var. Eğer siz de ilişkinizde bu gibi davranışlarla karşılaşıyorsanız, partnerinizle olan ilişkinizi tekrar gözden geçirin.

1-FİZİKSEL ŞİDDET UYGULAMAK

Size zarar veren bir partner ile beraberseniz hemen ilişkinizi bitirin. Kimsenin size zarar vermeye hakkı olmadığını aklınızdan çıkarmayın.

Öfkesini kontrol edemeyen ve çok çabuk sinirlenip fiziksel şiddet göstermeye kalkan kişilerin yanında asla barınmayın. Eğer ilişkinizde şiddetle karşılaşıyorsanız, o ilişkiyi hemen sonlandırın!

2-SÖZLÜ ŞİDDET 

Şiddeti sadece fiziksel olarak tanımlamak doğru olmaz. Sözlü şiddette en az fiziksel şiddet kadar korkunç bir davranıştır.

Hayatınızdaki kişi sizi duygusal ve psikolojik olarak manipüle etmeye çalışıyorsa, bu aslında şiddete uğradığınızın en net göstergesidir.

Onur kırıcı ve saygısız cümleleri hiç düşünmeden söyleyen bir partner ile sağlıklı bir ilişki yürütebilmeniz mümkün olmaz.

Kötü muamele, hakaret vb. şeyler psikolojik şiddetin en yaygın göstergesi kabul edilir. Böyle durumlarla karşılaşıyorsanız ilişkinizi tekrar gözden geçirmelisiniz.

3-TAKINTILI DAVRANIŞLARDA BULUNMAK 

Partneriniz size asla nefes aldırmıyorsa, onsuz bir şeyler yaptığınızda bunu sorun ediyorsa ya da siz dışarıdayken sürekli sizi arıyorsa bu onun takıntılı olduğunu gösterir.

Her seferinde ne yaptığınızı bilmek isteyen ve sizden anında cevap bekleyen bu kişilerle ilişki yürütebilmek kolay olmaz.

Eğer bu davranışlarla ilişkinizde çok sık karşılaşıyorsanız bazı şeylerin yolunda gitmediğinin farkına varmalısınız.

4-KİŞİSEL ALANINIZA SAYGI DUYMUYORSA... 

İlişkilerde kendinizle baş başa kalmanız ve bireysel olarak vakit geçireceğiniz zamanlar gerekir

Eğer partnerinizin kişisel alanınıza saygı duymayıp bu durum ile ilgili problemler çıkarıyorsa sizin için doğru kişi değildir. Çünkü partneriniz bu davranışıyla sizin kişisel sınırlarınızı ihlal eder.

Partneriniz sınırlarınıza özen göstermiyor ve kişisel alanlarınızı işgal ediyorsa ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyasınız demektir. Eğer konuşarak bu davranışları çözemiyorsanız ilişkinizin gidişatı tekrar gözden geçirin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.