Hava Durumu

Mutlu bir ilişki için 5 kural! İyi yönlere odaklanın...

Her çift ilişkisinde süresiz mutlu anlar yaşamak ister. Ancak ilişkilerin doğası gereği zaman zaman kırgınlıklar, tartışmalar yaşanabilir. Hatta bu olumsuzluklar bazen ilişkinizin sonunu dahi getirebilir. İlişkinizin bu noktalara varmasını istemiyorsanız belli konular üzerinde dikkatli olmanız gerekir. İşte mutlu ve huzurlu bir ilişki sürmek için altın değerinde 5 ipucu.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2022 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2022 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mutlu bir ilişki için 5 kural! İyi yönlere odaklanın...

İlişkinizde çatışamalar yaşamanız doğaldır. Bu çatışmaların üstesinden gelmek ve mutlu bir ilişki sürdürmenin birkaç temel kuralı vardır. Mutlu bir ilişkiye sahip olmak için aşağıdaki 5 öneriden yararlanabilirsiniz.

 1- İYİ YÖNLERİNE ODAKLANIN!

Hayatınızdaki kişinin iyi yönlerine odaklanmak mutlu bir ilişki için en önemli maddelerden biri. Sadece iyi yönlerine odaklanmak sizi rahatsız eden her şeyi görmezden gelmeniz gerektiği anlamına gelmez. Aksine, sağlıklı ve mutlu olduğunuzdan emin olmak için partnerinizin her yönünü değerlendirmeniz gerekir.

Hayatınızdaki kişiyle mutlu bir ilişki içerisinde olma arzusu içindeyseniz zaten çoğunlukla iyi yönlere odaklanırsınız. Aranızda yaşanması muhtemel küçük çatışmaları partnerinizin iyi yönlerini görerek yumuşatabilirsiniz. İyiliğe odaklanmak daha dengeli bir ilişki kurmanıza yardımcı olur.

2-ÖZEL ALANLARINIZA SAYGILI OLUN 

Bir ilişki yaşarken her anı beraber yaşamak isteyebilirsiniz. Ancak bireylerin sağlıklı bir hayat sürdürebilmeleri için kendi özel alanlarında özgürce vakit geçirmeye ihtiyaçları vardır. İlişki yaşadığınız kişiye yalnız vakit geçirmesi için fırsat tanıyın. Aynı zaman da siz de kendi özel alanında tek başına vakit geçirin.

Bireylerin ara sıra özgürce yalnız kalabilmesi ilişkileri güçlendirir. Mutlu bir ilişkinin temelinde kişilerin birbirlerinin hayatına saygı duyması büyük önem taşır. Eşinizin ya da sevgilinizi siz olmadan sosyalleşmesine, arkadaş gruplarıyla vakit geçirmesine mutlaka fırsat tanıyın.

3-BİRLİKTE EĞLENİN 

Mutlu bir ilişkiye sahip olmanın ilk adımı eğlenmektir! Eğlence hayatınıza odaklanma beraberinde bolca gülücükleri getirir. Baş başa eğlenebilmek mutlu bir ilişki için altın kuraldır. Ancak sürekli baş başa eğlenmek zamanla sıkıcı olabilir. Bir ilişkinin sadece ikiniz arasında değil, birlikte vakit geçirmekten hoşlandığınız diğer kişilerle de eğlenceye ihtiyacı vardır

Sevdiğiniz bir şeyi yaparak birlikte kaliteli zaman geçirmek önemlidir. Yürüyüşe çıkın, birlikte çalışın, birlikte yeni bir hobi veya aktiviteye başlayın veya mesai saatlerinden sonra eşinizle birlikte yapabileceğiniz bir aktivite bulun. Çift olarak beraber eğlenerek yeni anılar biriktirin.

4-DUYGULARINDAN BAHSETMEK İSTEMİYORSA ZORLAMAYIN 

Birinin duyguları hakkında konuşması kolay değildir. Duyguları ifade edebilmek kimi zaman zor olabilir. Hepimizin duygularımızı bir gülümsemenin, öfkenin veya şakaların arkasına gizleme eğilimimiz var.

İnsanlar, sevdiklerinin duyguları hakkında konuşmakla ilgilenmediğini hissettiklerinde, nedenini anlamakta zorlanabilirler. Eşiniz duyguları hakkında konuşmak istemiyorsa, bunu kişisel olarak almamalısınız.

Eşiniz ya da sevgilinizi kendisini rahat bir şekilde açmadan önce biraz zamana ihtiyaçları olabilir. Zaman ve sabırla, eşinizin neden açılmak istemediklerini çözmesine yardımcı olabilirsiniz, böylece ikinizin de aranızdaki bu iletişim alanını nasıl geliştirebileceğiniz üzerinde çalışabilirsiniz.

5-BİRBİRİNİZE DÜRÜST OLUN! 

Birine değer verdiğinizde, isteyebileceğiniz veya beğenebileceğiniz şeyleri onun için feda etmek kolay olabilir. Ancak ihtiyaçlarınızı da dikkate almak her zaman önemlidir. İlişkinizde ikiniz de eşitsiniz, bu yüzden ikinizin de eşit özen gösterdiğinden emin olun!

Birbirinize karşı dürüst olduğunuzda, tatmin edici bir ilişkiye sahip olmak daha kolaydır. Dürüstlük olmadan ilişki asla yürümez. Dürüstlük, sağlıklı ve tatmin edici bir ilişkinin anahtarıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.