Hava Durumu

BRIC oyna aklını koru

Dilek Yavaş, üniversite yıllarında tanıştığı ve adeta aşık olduğu kağıt değil, akıl sporu olan bricin başarı basamaklarını adım adım tırmanarak, şampiyonluklara uzandı. Brici öğrenmek ve kendini geliştirmek için mesleği olan eczacılığa bile bir süre ara veren Dilek Yavaş, iskambil kağıtlarıyla oynandığı için oluşan algıdan şikayetçi. Önyargı nedeniyle yıllar sonra annesini bricin spor ve akıl oyunu olduğuna ikna edebilmiş. Zihin sporu olması dolayısıyla her yaşta insanın briç oynayabileceğini kaydeden Yavaş, çağın hastalığı Alzheimer'dan korunmanın en iyi yolunun briç oynamak olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2018 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2018 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BRIC oyna aklını koru

Dünyada ve Türkiye'de başarı hikayeleri olan insanlar yakından incelendiğinde mutlaka geçmişlerinde briç ve satrancı görüyorsunuz. Mao'dan Bill Gates'e Ömer Şerif'ten Warren Buffett'a, İsmet İnönü'den Atatürk'ün eşi Latife Hanım'a kadar birçok ünlü sima briç oyuncusu.
Briçle ilgili en önemli tespiti ise Mahatma Gandhi yapmış. 'Elinize gelen kartlar kaderinizdir, onları değiştiremezsiniz. Ama bu kartları nasıl oynayacağınız sizin becerinizdir' cümlesi bu akıl sporunun hayatla nasıl özdeşleştiğini en iyi şekilde anlatır.
Dünyada artık spor olarak kabul edilen bu taktiksel oyun. Uludağ Üniversitesi ameliyathane eczanesi sorumlusu Dilek Yavaş'ın kapısını İstanbul'daki üniversite yıllarında çalmış. Me-rakla başlayan ilgi kısa sürede tutkuya dönüşünce mesleğine bile bir süre ara vermiş. Tabii harcadığı emeğin de karşılığını almış. O artık 'Altın Büyük Usta' kategorisinde yer alan Türkiye'nin başarı listesindeki ilk 50'de yer alan 6 kadın oyuncudan biri. Dilek Yavaş'la hem kişisel öyküsünü, hem de briç sporunu konuştuk.

Namık GÖZ'ün Köşe Yazının Devamı İçin TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.