Hava Durumu

Bursa girişlerine TAK önerisi

İki yıl önce turizm çalışmalarının koordinasyon içinde yürütülmesi amacıyla içinde kamu ve özel sektör temsilcilerinin bulunduğu Bursa Turizm Platformu kurulmuştu. Platform, turizm zirvesi ve turizm fuarı gibi önemli çalışmalara imza atmasının yanı sıra sorunların çözümü için somut önerileri de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne sunmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2019 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2019 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa girişlerine TAK önerisi

Geçtiğimiz aylarda platform koordinatörlüğü görevini devralan TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu, aynı zamanda Bursa Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanlığı'nı da yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a büyük harcama gerektirmeyen önerilerde bulunmuştu.

Bunlardan biri olan kentin değişik yerlerine önünde fotoğraf çekimi yapılan Bursa yazısı kent girişlerine de UNESCO Şehri Bursa tabelası konulmasıydı. Bu iki öneri karşılık buldu. Ancak, İstanbul yolu girişindeki UNESCO ibareli tabela çok yüksek olduğu için küçük araç geçişlerinde maalesef okunamıyor.

Saraçoğlu'nun yeni teklifi kentin üç girişine tak konulması. Bu taklarda da yine UNESCO ibareleriyle hoş geldiniz yazısı yer alacak. Saraçoğlu'nun diğer bir önerisi ise kente gelen turist sayısının tespiti Bursa çoğunlukla günübirlikçi veya kendi imkanlarıyla gelen yerli turistleri ağırlıyor. Bunlar acenta aracılığıyla gelmediği için sayı da bilinmiyor. Başka kentlere gittiğinizde cep telefonu operatörleri aracılığıyla 'Kentimize hoş geldiniz' mesajı gönderiliyor. Bu mesaj aynı zamanda gelen yabancı sayısını belirlemeye de yardımcı oluyor. Aynı uygulamanın Bursa'da hayata geçirilmesi isteniyor.

Namık GÖZ'ün yazısının devamını okumak için TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.