Hava Durumu

Dünyanın en büyük kubbesi Bursa'da

Bir zamanlar çöküntü bölgesi olan Kamberler Parkı'nda cumhuriyet döneminin Bursa'daki en önemli prestij yapılarından biri sessiz sedasız yükseliyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünyanın en büyük kubbesi Bursa'da

Üzerine zemini çimle kaplı ağaçlı yoldan çıkılacak Panorama 1326 Fetih Müzesi'nin içinde şelale ve botanik park da yer alacak. Bursa Hakimiyet Gazetesi Köşe Yazarı Namık Göz, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte Dünyanın en büyük kubbe açıklığına sahip olan Fetih 1326 Panorama Müzesi'ni gezdi

İşte Namık Göz'ün Başkan Dündar ile yaptığı röportaj;

Kamberler Parkı yönüne şehrin yüksek bir noktasından bakarsanız gri bir kubbenin yükseldiğini göreceksiniz. İşte bu, dünyanın çeşitli ülkelerinde benzeri olan panoramik müzenin belki de en güzel örneği olacak Panorama 1326 Fetih Müzesi. Yüzde 85'i tamamlandı ve önümüzdeki yıl nisan ayında yapılacak fetih şenliklerinde kapılarını açacak.

Bursa'ya gelen veya davet edilen turistlerin gezecekleri mekanların en genci 500 yaşından aşağı değil. Cumhuriyet döneminin Atatürk Caddesi'ndeki birkaç taş yapısının dışında prestij bir mimari örneği bulunmuyor. Ulu Camii veya Yeşil Türbe düzeyinde sanatsal bir yapıyı ortaya çıkarmak imkansız elbette. Ama hem modern Bursa'yı anlatacak hem de tarihten kopmayan bu eser neredeyse bitmek üzere. Eser diyorum çünkü hem mimari yapısı hem de içindeki panoramik kompozisyonlar sanat ürünü.
42 metreyle dünyanın en büyük kubbe açıklığına sahip olacak müzenin izleneceği platforma, tıpkı bilimkurgu filmlerindeki gibi yürüyen merdivenle çıkılacak. Gökyüzü görünümündeki kubbenin altında 360 derecelik platformda üç boyutlu kompozisyonlar ve fetih günündeki Bursa'nın görsel şöleni yer alacak.

Yedi yıldan beri Osmangazi Belediyesi tarihinin en büyük bütçesinin ayrıldığı önümüzdeki yıllarda çokça konuşulacak müzeyi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'la gezip, bilgi aldık.

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.