Hava Durumu

Bozbey 'Maske takın' demişti: Bursa'nın o ilçesi böyle zehirleniyor!

Hava kirliliği nedeniyle vatandaşların kanser olup öldüğü, Bursa'nın Kestel ilçesinde fabrikaların filtrelemeden saldığı dumanlar anbean görüntülendi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2025 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2025 09:58
Muhabir: İsmail Karaduman

Bursa'da çevre terörü devam ediyor.

Türkiye'nin en kirli havasına sahip ilçelerinden Kestel'de, fabrikaların filtre kullanmadan duman salması nedeniyle nefes alınamıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in "Maske takmadan dışarı çıkmayın" uyarısı yaptığı ilçede faaliyet gösteren fabrikaların saldığı dumanlar, vatandaşlar tarafından kayda alındı.

Paylaşılan görüntülerde fabrikalardan çıkan dumanların, ilçenin üzerini perde gibi kapladığı görülüyor.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ: BİRİLERİNİN 'DUR' DEMESİ GEREKİYOR

Gazetemize söz konusu görüntüyü ulaştıran okur, Kestel'de fabrikalardan dolayı halkın çok kızgın olduğunu, evlerde cam açılamadığını söyledi.

Her yerin zehir koktuğunu belirten okur, "Bursa'nın ilçeleri arasında en çok kanser vakası yaşanan ilçe Kestel. Buna birilerinin 'dur' demesi gerekiyor, halk çok tepkili." ifadelerini kullandı.

BAKANLIKTAN ÇİFTE STANDART

Öte yandan vatandaşların taleplerine rağmen Bursa'nın havasını ve suyunu kirlettiği için ceza alan firmaların adları, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu dolayısıyla açıklanmıyor. Ancak geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel atık suyu arıtmadan Deliçay deresine döken Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BUSKİ'nin adını paylaşarak ceza kesmişti.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.