Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi 1 Milyar TL’lik kredi kullanacak!

Bursa Büyükşehir Meclisi, devam eden yatırımlar ile yapılacak olan kamulaştırma ve yatırım projelerinin finansman işinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.'den 1 milyar TL kredi kullanılmasına onay verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 10:43
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi 1 Milyar TL’lik kredi kullanacak!

Karar 16 Nisan günü gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında alındı. 

Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonunda yapılan 2024/2029 seçim döneminin 1 dönemin 1. Olağan toplantısının 2. birleşiminde;

Plan ve Bütçe Komisyonunun, Büyükşehir Belediyesi'nin devam eden yatırımları ile yapılacak olan kamulaştırma ve yatırım projelerinin finansmanında kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.'den  kredi kullanılması ile ilgili raporunun oybirliği ile kabulüne, Plan ve Bütçe Komisyonunun, Büyükşehir Belediyesi'nin devam eden yatırımları ile yapılacak olan kamulaştırma ve yatırım projelerinin finansmanında kullanılmak üzere yurt içi bankalardan ve kredi kuruluşlarından kredi kullanılması ile ilgili raporunun oybirliği ile kabulüne karar verildi. 

Ayrıca toplantıda Hukuk Komisyonunun, belediyenin veya bağlı kuruluşlarının sahip olduğu veya ortağı bulunduğu şirketlerin olağan veya olağanüstü genel kurullarında belediyeyive bağlı kuruluşu temsil etmek üzere Büyükşehir Belediye Başkanı'na yetki verilmesine, Belediye Başkanı'nın katılamayacağı kurullarda ise vekâlet vereceği Başkan Vekilinin yetkilendirilmesi ile ilgili rapor oybirliği ile kabul edildi.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.