Hava Durumu

Bursa Büyükşehir seçimleri için anketler art arda yayımlandı! Ada, ALF ve Aksoy Araştırma...

Ada Araştırma, ALF Araştırma ve Aksoy Araştırma adlı anket firmaları, Bursa’da yaşayan seçmenlere "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyunuzu hangi adaya vereceksiniz?" sorusunu yöneltti. Peki anketler Bursa'da kimi önde gösteriyor? İşte CHP adayı Mustafa Bozbey, Cumhur İttifakı adayı Alinur Aktaş, Zafer Partisi Bayram Kazancı, YRP adayı Sedat Yalçın, İYİ Parti adayı Yüksek Selçuk Türkoğlu, DEM eş başkan adayları İhsan Seylan ve Bilmez Erbağ, Bağımsız Türkiye Partisi Adayı Hasan Aydın, Memleket Partisi adayı Ruşen Sever, Türkiye Komünist Partisi adayı Ayhan Keser, Saadet Partisi Adayı İkram Akkaya'nın aldığı oranları...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 14:00
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa Büyükşehir seçimleri için anketler art arda yayımlandı! Ada, ALF ve Aksoy Araştırma...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 22’si siyasi parti, 5’i bağımsız olmak üzere 27 aday yarışacak.

31 Mart Yerel Seçimleri'ne çok az bir süre kala anket şirketleri Bursa Büyükşehir Belediye seçimleri hakkında yaptıkları anketlerin sonuçlarını art arda yayımladı.

2019’da gerçekleşen yerel seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni kıl payı AK Parti kazandı. CHP geçen seçimde kaybeden Mustafa Bozbey'i bu seçimde de aday gösterdi. Peki son yayımlanan anketler ne diyor?

İşte ALF Araştırma, Ada Araştırma ve Aksoy Araştırma'nın yayımladığı anketlerin sonuçları...

AKSOY ARAŞTIRMA

Aksoy Araştırma, 11-14 Mart 2024 tarihleri arasında Bursa’da seçmen tercihlerine dair yaptığı araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Araştırmanın, CATI yöntemi kullanılarak %95 güven aralığında %3 hata payı ile 1.067 örneklemle gerçekleştirildiği belirtildi.

Anket sonuçlarına göre; kararsızlar dağıtıldıktan sonra en çok seçmen desteği alan ilk iki aday Mustafa Bozbey ve Alinur Aktaş oldu.

CHP'nin adayı Bozbey yüzde 45,2 oy alırken Cumhur İttifakı'nın adayı Aktaş'ın oyu 38,8 olarak belirtildi.

Sonuçlarda YRP adayı Yalçın'ın 4,1, Zafer Partisi adayı Kazancı'nın 3,4, İYİ Parti adayı Türkoğlu'nun 2,6, DEM eş başkan adyları Seylan ve Erbağ'ın 2,1, Bağımsız Türkiye Partisi Adayı Aydın'ın 1,4 oy aldığı ankette Memleket Partisi adayı Sever 0,5, Türkiye Komünist Partisi adayı Keser 0,4, Saadet Partisi Adayı Akkaya 0,3 oy alabildi. Diğer adaylara ise yüzde 1,2 oranın da oy verildiği görüldü.

ALF ARAŞTIRMA

ALF AraştırmaBursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin anketinin sonucunu paylaştı.

1-14 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette, 9700 katılımcıyla yüz yüze görüşüldü.

Ankette katılımcılara, "Yerel seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" diye soruldu.

FARK 1.3 ÇIKTI

AK Parti'nin adayı Alinur Aktaş yüzde 38.4 ile ilk sırada yer aldı. CHP'nin adayı Mustafa Bozbey ise 37.1 puan ile Aktaş'ı takip etti. İki aday arasındaki fark 1.3 puan.

Yeniden Refah Partisi'nin adayı Sedat Yalçın yüzde 6.5 puana ulaşırken, İyi Parti adayı Selçuk Türkoğlu'nun 3.6 puanda olduğu görüldü. 

ADA ARAŞTIRMA

Ada Araştırma, Bursa’da yaşayan seçmenlere "Bu pazar bir yerel seçim olsa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyunuzu hangi adaya vereceksiniz?" sorusunu yöneltti.

1-15 Mart tarihleri arasında 1500 kişi ile yapılan ankete göre, Alinur Aktaş yüzde 43,3 ile ilk sırada görünüyor.

CHP'nin adayı Mustafa Bozbey ise yüzde 40,6 gösteriyor.

Yeniden Refah Partisi'nden Sedat Yalçın'ın oy oranı ise yüzde 5,3.

Zafer Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bayram Kazancı'nın oy oranı 3.9 olarak görülüyor.

İYİ Partili Yüksel Selçuk Türkoğlu ise 3,2'de kaldı.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.