Hava Durumu

Bursa'da duraktan yolcu almayan belediye otobüsü vatandaşı isyan ettirdi! Binlerce şikayet...

Bursa'da otobüs duraklarındaki ceplere yanaşmayan, yanaşsa da önündeki araçlardan dolayı durağa kadar ilerlemeyi beklemeyip yolcuları almadan yoluna devam eden belediye otobüsü sürücüleri vatandaşları isyan ettiriyor. Tepkili vatandaşlar, bu şoförlerin bu konuyla ilgili ciddi bir şekilde uyarılmasını ve denetlenmesini isterken her gün buna benzer yaşadıkları mağduriyetlerden dolayı yetkililere seslendiler.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'da duraktan yolcu almayan belediye otobüsü vatandaşı isyan ettirdi! Binlerce şikayet...

Olay, Osmangazi ilçesi İstanbul Caddesi üzerinde yer alan bir otobüs durağında meydana geldi.

Yaşanan son olayda dün akşam saatlerinde Terminal'den kalkan ve şehir merkezi istikametine giden 43H hattında çalışan 16 BVH 45 plakalı, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait terminal otobüsü, AS Outlet önündeki 1339 kodlu Meslek Yüksekokulu durağında bekleyen vatandaşları mağdur etti.

Otobüs şoförü duraktaki yolcuları almak için girdiği cebin en arkasında bulunduğu sırada, önündeki diğer otobüsleri gitmesini bekleyen ve otobüse binmek için hazırlanan yolcuları, kasıtlı bir şekilde görmezden gelerek durağa ilerlemeden yoluna devam etti.

16 BVH 45 plakalı aracı süren şoför, o anda yalnızca bir yolcunun cebin en arkasına kadar ilerleyerek otobüse binmek istemesi üzerine kapısını açtı. Ancak durağın önünde durması gereken araç şoförü, buradaki kendisine 'dur' ikazı yapan yolcuları görmezden gelerek, aracı orta şeride tehlikeli bir şekilde çıkartarak duraktaki yolcuları almadan seferine devam etti.

VATANDAŞLAR ŞİKAYET ETTİ

İşinden, okulundan çıkıp evine gitmek yerine durakta tekrar beklemek zorunda kalan vatandaşlar mağduriyetini BURULAŞ'ın 0 (850) 850 99 16 nolu olcu Ulaşım Hattı'na bildirdi.

Dolmuş ve özel halk otobüslerinin yaptıklarından yaka silktiklerini belirten vatandaşlar, "BURULAŞ'ın kendi şoförü de bunu yapıyorsa özel halk otobüsü ve dolmuş şoförleri neler yapmaz." diyerek sitem etti.

BURULAŞ'TAN ŞİKAYETE YANIT GELDİ: ŞOFÖR UYARILDI

Öte yandan yapılan şikayet sonrası BURULAŞ'tan konuyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Öncelikle yaşadığınız olumsuzluk nedeniyle üzüntümüzü iletmek isteriz. Şikayetiniz nedeniyle 08.05.2024 tarihinde 43/H hattında 16 BVH 45 plakalı araçta çalışan görevli şoförümüzü durak önü geçişlerinde kontrollü olması, yolcu inecek-binecek her durakta durması, durakta bekleyen yolcuları alması ve mağduriyet yaşatmaması, bu işlemleri gerçekleştirirken yavaşlaması ve durak ceplerine yanaşması, durakta farklı araçlar olması halinde durup beklemesi ve tüm yolcuları alması yönünde uyarılarak ceza matrisimizdeki ilgili işlemlerin yapılması amacıyla Otobüs Müdürlüğümüze raporladığımızı bilgilerinize sunarız. Bu hususta daha dikkatli olabilmemiz adına sağladığınız geribildirim için ve hizmetlerimizi iyileştirmemize sunduğunuz katkıya aracılık ettiğiniz için teşekkür ederiz.

BİNLERCE ŞİKAYET VAR

Önceki yönetim döneminden bu yana son bir yılda 2 bini aşkın şikayet alan BURULAŞ ve özel halk otobüsü şoförleri resmen vatandaşları canından bezdirdi.

Şikayetvar adlı platform üzerinden sorunlarını dile getiren vatandaşlar, yükledikleri fotoğraf ve videolarla yetkililerden çözüm bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.