Hava Durumu

Bursa'da kaçak fabrika mahalleliyi isyan ettirdi! Belediye mührünü kırıp...

Bursa'da belediye ekipleri tarafından mühürlenmesine rağmen faaliyetlerine devam eden kaçak fabrika Duaçınarı Mahallesi sakinlerini bezdirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2024 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2024 13:54
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa'da kaçak fabrika mahalleliyi isyan ettirdi! Belediye mührünü kırıp...

Bursa'nın Yıldırm ilçesine bağlı Duaçınarı Mahallesi'ndeki bir kaçak fabrika, mahalleleri canından bezdirdi.

İlk olara kereste atölyesi, daha sonra ise etrafı kapatılıp kaçak bir şekilde dokuma fabrikasına çevrildiği iddia edilen bir işletme, vatandaşların şikayeti üzerine belediye ekipleri tarafından mühürlendi.

Ancak fabrikanın mührünün kırılarak faaliyetlerine devam ettiği bildirildi.

DEPREM GİBİ TİTREŞİMLER...

WhatsApp ihbar hattımıza ulaşan okur, "Mühür kırmanın cezası hafif mi, nasıl cüret edebiliyorlar mührü kırmaya? ifadeleriyle tepkisini dile getirirken evlerin tam ortasında bulunan fabrikanın oluşturduğu titreşimlerin deprem hissi yaşattığını kaydetti.

"SES ÖLÇÜMÜ YAPILMASINI İSTİYORUZ"

Duaçınarı Mahalle 2.Döner Sokak No:15 adresinde bulunan fabrikanın kapatılmasını isteyen duyarlı vatandaş, "Geceleri uyku uyuyamıyoruz.Fabrika, uyku ve dinlenme saatlerinde bile çalışmaktadır, bu da mahalle sakinlerinin normal yaşam düzenlerini bozmaktadır. Ayrıca, fabrikanın gürültü düzeyinin belirlenmesi için ses ölçümü yapılmasını talep ediyoruz. Gürültünün aşırı seviyede olması nedeniyle uyku bozuklukları, iş performansında düşüş, stres, işitme kaybı gibi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Ayrıca, bu gürültü çevredeki yaşamı da olumsuz etkilemektedir. Çocuklarımızın ders çalışması ve uyuması gibi günlük aktivitelerimiz, sürekli gürültü nedeniyle aksamaktadır." diyerek yetkililere seslendi.

"RUHSAT ALMASI KANUNA AYKIRI"

Ayrıca fabrikanın kaçak olarak inşa edildiği ve yapı ruhsatının aykırı olduğu bilgisine sahip olduklarını belirten okur, ruhsat kanun maddesi arasında konuta yakın alanda dokuma fabrikası/atölyesine açıkça ruhsat verilemeyeceğini, bu fabrikanın ruhsat almak ihtimalinin yasalara aykırı olduğunu söyledi.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.