Hava Durumu

Bursa'da lüks tripleks villa icradan 15 milyon liraya satışa çıkarıldı!

Bursa'nın Mudanya ilçesindeki lüks bir tripleks villa, sahibinin borçlarından dolayı icralık oldu ve Mudanya İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 09:47
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da lüks tripleks villa icradan 15 milyon liraya satışa çıkarıldı!

Bursa Mudanya İcra dairesi tarafından yapılan lüks tripleks villanın satışa çıkarıldığı duyuruldu.

Sahibinin borçlarından dolayı icralık olduğu ve İcra Dairesi tarafından açık artırma yöntemiyle 15 milyon lira muhammen bedel ile satılığa çıkartılan lüks villa Mudanya ilçesinin Çağrışan Mahallesi'nde yer alıyor.

İŞTE VİLLANIN ÖZELLİKLERİ:

Mahallede yer alan Çamlıca Evleri Sitesi'nde bulunan villanın site içinde, kuş uçuşu ve yaklaşık olarak Eski Mudanya Caddesine 100 m, Bursa-Mudanya asfaltına 400 m mesafede yer alıyor.

Villa Çamlıca Evleri Sitesi'nde 4 nolu villadır.

Sitede bulunan diğer binalar tamamlanmış ve oturulur vaziyettedir. Sitenin güvenliği mevcuttur, peyzaj ve iç yolu yapılmıştır.

Site içine araç ile girilebilmektedir. Taşınmazın bulunduğu bölgenin her türlü belediye ve alt yapı hizmetlerinden fiilen yararlanabilecek durumda olduğu anlaşılmıştır. Villanın tadilat halinde olduğu tespit edilmiştir. 

İLAN.GOV.TR'DE YER ALAN AÇIK ARTIRMA İHALESİNE YÖNELİK DİĞER BİLGİLER ŞÖYLEDİR:

Bursa İl, Mudanya İlçe, Çağrışan Mahalle/Köy, 58 Parsel, BBNO:4 Nolu Bağımsız Bölüm Çağrışan Mahallesi Kale Sokak, Çamlıca Evleri Sitesi No:6/4adresinde bulunan ve içi tamam vaziyetteki Bodrum Kat, Zemin Kat, 1. Kat ve Çatı katından müteşekkil betonarme taşıyıcı sistemli villadır.

Kendine ait bahçesi bulunmaktadır. Taşınmaz site içinde, kuş uçuşu ve yaklaşık olarak Eski Mudanya Caddesine 100 m, Bursa-Mudanya asfaltına 400 m mesafededir.

Tespite konu taşınmaz, Çamlıca Evleri Sitesi?nde 4 nolu villadır. Sitede bulunan diğer binalar tamamlanmış ve oturulur vaziyettedir. Sitenin güvenliği mevcuttur, peyzaj ve iç yolu yapılmıştır. Site içine araç ile girilebilmektedir. Taşınmazın bulunduğu bölgenin her türlü belediye ve alt yapı hizmetlerinden fiilen yararlanabilecek durumda olduğu anlaşılmıştır. Villanın tadilat halinde olduğu tespit edilmiştir.

Keşif günü villanın tüm katları gezilmiştir. İçinde oturan yoktur. Karkas iskelet sınıflı bir yapıda olduğu tespit edilmiştir.

Mevcut halde villa oturulabilir vaziyette değildir ve tadilatın tamamlanması gerekmektedir. Dış cephede pvc doğramaları büyük oranda takılı vaziyettedir. Villanın dış cephesi sıvalı, boyalı, mantolaması yapılmış vaziyettedir. Doğa manzarası mevcuttur. Bodrum katta: Salon, iki oda, iki banyo, balkon; Zemin katta: Salon, wc, oda; 1. Katta: Üç oda, iki banyo; Çatı katında: Salon, wc ve teras balkon bölümlerinden oluşmaktadır. Villanın katlar arası merdiven basamakları beton olup kenarında ferforje korkuluk bulunmaktadır.

Villada zemin şapları dökülmüş, iç kapılar takılı değildir. Duvarlarda son kat boya yapılmamıştır. Zemin kaplamaları yapılmamıştır. Binanın balkon bölümlerinde çatı değişikliği yapılmakta ve sundurma şeklinde olan yerlerin alt tavan kaplamaları yapılmamıştır. Banyolarda duvar ve zemin kaplamaları sökülmüş, yeni kaplamalar henüz yapılmamıştır.

ÇATI KATI RUHSATA AYKIRI ŞEKİLDE DÜZENLENMİŞ

Taşınmaz her ne kadar mevcut halde bodrum kat dahil 4 katlı olsa da en üst çatı katı alanının ruhsata aykırı olarak kapalı alana çevrildiği anlaşılmıştır.

Villa 2/24 arsa payından düşen arsa alanı 624,82 m2 olup, zeminde oturduğu alan 108 m2'dir. Tüm katlar olarak toplamda brüt 432 m2 yüzölçümüne sahiptir.

İMAR DURUMU NEDİR?

Mudanya Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 23.01.2024 tarih ve 101306 sayılı yazısında ve eki imar planında, tespite konu taşınmazın 02.06.2023 tarih 2023/106 sayı ile kararı ile uygun görülen, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 17.10.2023 tarih 1401 sayılı kararı ile değiştirilerek onaylanan 1/1000 ölçekli Çağrışan-Göynüklü Bölgesi Revizyon +İlave (Çağrışan-Göynüklü-Aydınpınar yerleşim bölgeleri dışında kalan alan) Uygulama İmar Planına ilişkin askı süresinin 04.12.2023 tarihinde tamamlanmış olduğu, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin 33. maddesine istinaden, askı süresi içerisinde yapılan itirazların Belediye Meclisi’nin 05.01.2024 tarih ve 2024/05 sayılı kararı ile değerlendirilmek üzere Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na gönderildiği, itirazlara ilişkin onay süreci devam etmekte olduğundan ve söz konusu plan henüz kesinleşmediğinden imar plan örneği verilemediği bilgisi verilmiştir.

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.