Hava Durumu

Bursa'da yarın toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde toplu taşıma ücretleri merak konusu oldu. Peki Bursa'da yarın toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, İzmir, Ankara... 19 Mayıs’ta toplu taşımalar ücretsiz olacak mı? 19 Mayıs ve 1 Mayıs açıklaması geldi...

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 15:36
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da yarın toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nda bazı kentlere bazı hatlarda ulaşım ücretsiz olacak.

1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta Ankara, İzmir ve İstanbul'da vatandaşlar raylı sistemlerde ücretsiz olarak ulaşım sağlayabilecekler. Bu güzel haber, başkent Ankara, İzmir ve İstanbul'da yaşayanları sevindirdi.

ÜCRETSİZ ULAŞIM OLACAK HATLAR

Ücretsiz ulaşım imkanı sunulacak hatlar ise şunlar:

Ankara: Başkentray

İstanbul: Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı

İzmir: İZBAN

GÜN BOYU GEÇERLİ OLACAK

Ücretsiz seferler 1 Mayıs ve 19 Mayıs günlerinde tüm gün boyunca geçerli olacak.Bu tarihlerde İstanbulkart, İzmirkart veya AnkaraKart gibi ulaşım kartlarına ihtiyaç olmayacak.Ücretsiz seferler sadece raylı sistemlerde geçerli olacak. Metrobüs, otobüs gibi diğer toplu taşıma araçlarında geçerli olmayacak.

BURSA'DA SEFERLER ÜCRETSİZ OLACAK MI?

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tören ve kutlamalara kolaylıkla ulaşabilmesi amacıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde raylı ulaşımın ücretsiz olacağını açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, emeğin, alın terinin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde kutlama ve etkinliklerin coşkulu kalabalıklarla yapılabilmesi amacıyla sadece raylı ulaşım sisteminde geçerli olmak üzere 08.00 ile 16.00 saatleri arasında toplu ulaşımın ücretsiz olacağını açıkladı. Ücretsiz uygulamadan yararlanmak için vatandaşların Bursakart’larını kullanmaları gerekiyor.

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.