Hava Durumu

Bursa'daki 709 bin emekliye müjde: Başvuran herkes 1.500 TL yardım alacak!

Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı bir canlı yayında Bursa’daki 709 bin emeklinin her birine Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde 1.500 TL vereceklerini söyledi. Yarın sona eren yardım başvurusunun linki haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 13:32
Kaynak: İsmail Karaduman

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gazeteci Hadi Özışık'ın Youtube kanalına konuk oldu.

Aktaş, CHP'li rakibi Mustafa Bozbey'in vaatlerini eleştirirken Bursa'daki emeklilere dağıtılması planlanan yardım çekleri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"HER BİR EMEKLİMİZE VERİLECEK"

Başkan Aktaş katıldığı yayında şu ifadeleri kullandı:

Her bir emeklimize Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 1.500 TL'lik alışveriş imkanı. Arzu ettikleri kalemde kullanabilirler. Bize müracat edenlerin kartlarına, hesaplarına yükleniyor. 15 Mart'a kadar süreç devam ediyor. Gerekirse 3-5 gün daha uzatırız. Aynısı Kurban Bayramı'ndan önce de yapılacak. 1.500 TL hesaplarına yüklenecek. Başvurular 60 bini geçti. Yardım çekiyle ister gıda ister temizlik ürünü alabilirsiniz.

"YARDIM MİKTARI ENFLASYONA GÖRE ARTABİLİR"

Oluşacak enflasyona göre Kurban Bayramı'nda yardım miktarı 2 bin-2 bin 500'e çıkabilir. 

İNDİRİMLİ ULAŞIM, SU VE SOSYAL TESİS...

Madem emeklilerin hayatına dokunmak istiyoruz. 65 yaş üstü emekliye ücretsiz ulaşım imkanı var ama 65 yaş altına böyle bir imkan yok. Bunlar için toplu taşıma önemli. Bu yüzden hangi yaşta emekli olursa olsun, maddi durumu ne olursa olsun, emekli olan herkese ulaşımda, su faturalarında ve sosyal tesislerin tamamında yüzde 25 indirim.

Gazeteci Özışık'ın, "Neden uçmuyorsunuz? Neden bedava demiyorsunuz? Çok böyle uçanlar var... " sorusu karşısında Aktaş şu yanıtı verdi:

709 bin emeklimiz var. Lütfen rica ediyorum bunu incelesinler. Bu gerçekten bir algı gerçekten bir kandırmaca.  Ayrıca devletimizin, Sayın Cumburbaşkanımızın, hükümetimizin bu konuyla alakalı planlamaları hesaplamaları var. 

500 TL su faturası gelen emekliye 125 TL'lik indirimle 375 TL ödeyecek. Bu da yıllık şu demektir; 125 çarpı 12 yaklaşık bin 500 - 2 bin lira demek.  Bu onun hayatına yıl boyunca su faturasıyla dokunmak demek, taksit taksit.

BOZBEY'E "EMEKLİ YARDIMI" ELEŞTİRİSİ: BUNUN KARŞILIĞI YOK

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'in ihtiyaç sahibi emekliye ayda 2 bin lira destek verilmesi vaadini eleştiren Aktaş, "Yani  böyle bir şey yok. Buna bütçe dayanmaz. Yani ben duyuyorum. Herkese 2 bin TL, 5 Bin TL vadedenler var. Bunun karşılığı yok. Belediye sınırsız bütçesi olan bir kurum değil." dedi.

EMEKLİYE BAYRAM DESTEK ÇEKİ HİZMETİNE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; Emekliye Bayram Destek Çeki’ne Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup emekli aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı alan 18 yaş ve üstü kişilerin bizzat başvuru yapması gerekiyor.

Her bir emeklinin belediyenin yayımladığı internet sitesi linki üzerinden ön başvuru yapması gerekiyor. 

Ön başvuru aşaması tamamlanan başvurularda emekli ile aynı hanede yaşayan kişiler hakkında İçişleri Bakanlığı e-Belediye Bilgi Sistemi üzerinden araştırma yapılacak. Gerekli görülmesi halinde müracaatçı ile telefon görüşmesi yapılacak veya ikamet adresinde inceleme gerçekleştirilecek. Başvurular, ilgili veriler ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Yönetmeliği/Sosyal Destek Hizmetleri Komisyonu’nca belirlenen kriterlere göre karara bağlanacak. Değerlendirme sonucu kısa mesaj (SMS) yoluyla müracaatçıya bildirilecek.

Aynı ikamet adresinden sadece bir kişi başvuru yapabilecek. 

Başvurular Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) kayıtlarına göre değerlendirileceğinden MERNİS kaydı başka illerde olan veya MERNİS kaydı güncel olmayan başvurular değerlendirilmeyecek. 

1.500 TL EMEKLİ YARDIM BAŞVURUSU İÇİN BURAYA TIKLAYIN.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.