Hava Durumu

Cumhuriyet, İGA krizini manşetlerine taşıdı! "Seçmen cezalandırılıyor" Bursa Büyükşehir...

Cumhuriyet Gazetesi, İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA'nın, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile olan sözleşmesini sonlandırma kararını, "Seçmen cezalandırılıyor" başlığıyla manşetlerine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2024 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2024 10:26
Kaynak: Cumhuriyet
Cumhuriyet, İGA krizini manşetlerine taşıdı! "Seçmen cezalandırılıyor" Bursa Büyükşehir...

Bursa'dan İstanbul Havalimanı’na (İGA) sefer düzenleyen, BURULAŞ'a ait BBBUS yolcu otobüsleri 15 Nisan’dan itibaren seferlerini durduruyor. 

BURULAŞ ile İGA arasındaki anlaşmanın Mart ayında Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Alinur Aktaş döneminde sona erdiğini belirten yetkililer, Büyükşehir Belediye seçimini bekleyen havaalanı yönetiminin anlaşmanın sona ermesinin ardından seferlerin sona erdirildiğini ifade etmişti.

YOLCULARA SMS GİTTİ

BURULAŞ'tan BBBUS yolcularına atılan bilgilendirme mesajında şu ifadelere yer verildi:

"Değerli yolcumuz, 15 Nisan 2024 tarihi itibari ile İstanbul Yeni Havalimanı - Bursa (Terminal) arasında gerçekleşen BBBUS seferleri yapılmayacaktır. Bu nedenle almış olduğunuz bilet iptal edilmiştir. Biletinizi çağrı merkezi, web sitesi veya mobil uygulama üzerinden aldıysanız iadeniz kartınıza otomatik olarak yansıtılacaktır. Biletinizi gişelerimizden aldıysanız iadeniz için gişelerimize başvurmanızı rica ederiz."

CUMHURİYET: SEÇMEN CEZALANDIRILIYOR

İlk olarak bursahakimiyet.com.tr'nin gündeme taşıdığı İGA krizini haberleştiren Cumhuriyet, söz konusu durumun iktidarın CHP'li belediyelere yönelik maddi engellemelerinden biri olduğunu yazdı.

Haberde şu ifadeler kullanıldı:

İktidarın CHP'li belediyelere yönelik maddi engellemeleri hız kesmeden devam ediyor.

Son olarak bir engel de; 31 Mart'taki yerel seçimlerde yıllar sonra CHP'ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne gelmek üzere.

İGA 'SÖZLEŞMEYİ SONLANDIRACAK' İDDİASI

Buna göre İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile olan sözleşmesini sonlandırma kararı aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 15 Nisan'dan itibaren Bursa-İstanbul Havalimanı seferlerini sonlandırmak zorunda kalacak.

FİDANSOY: DAVA AÇILMALI

BURULAŞ eski genel müdürü Levent Fidansoy, BBBUS seferlerinin sözleşmesini uzatmayan İstanbul Havalimanı'nı (İGA) hakkında dava açılması gerektiğini söyledi. Benzer olayların Muğla ve İstanbul'da da olduğunu ve dava sonucu sorunun çözüldüğünü belirten Fidansoy, "BURULAŞ uğradığı zarar ve Bursalıların hakları için dava açmalıdır." dedi.

Kaynak: Cumhuriyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.