Hava Durumu

Ekonomik kriz sürüyor: Bursa Havlucular Çarşısı'ndaki dükkan icralık oldu!

Bursa'da havlucu esnafının en yoğun olarak bulunduğu Havlucular Çarşısı'nda bulunan bir dükkan icralık oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 12:23
Kaynak: İsmail Karaduman
Ekonomik kriz sürüyor: Bursa Havlucular Çarşısı'ndaki dükkan icralık oldu!

2023 yılında ekonomik krize yenik düşen 5 bini aşkın esnaf ve sanatkarın kepenk indirdiği Bursa'da icra ve iflas haberleri gelmeye devam ediyor.

Bursalılar tarafından Havlucular Çarşısı olarak anılan Kapan Han ile Bakırcılar Çarşısı arasındaki bölgede kalan Ertaş İşhanı'ndaki bir dükkan icradan satışa sunuldu.

ÇARŞIDAKİ DÜKKAN REKOR FİYATA SATIŞA ÇIKTI

Bursa 3. Genel İcra DairesiŞehreküstü Mahallesi, 6023 ada, 5 parselde bulunan ve arsası üzerinde 4/185 hissesi borçlu Mehmet Sadık adına kayıtlı olan söz konusu taşınmazın açık artırma ile satılacağını duyurdu.

20 metrekarelik dükkanın 571,87 m2. miktarlı hisseli parsel ile bu parsel üzerine 1975 yılında inşa edilmiş olan tarihi eser görünümlü, 5 katlı ve yığma niteliğindeki Ertaş İşhanı'nda olduğu belirtildi.

Tarihi Kapalı Çarşı ile Ulucami'nin yakın çevresinde ve Bursa şehir Merkezinde olması, içerisinde ve civarında genellikle mücevherat, ayakkabı, tekstil ve konfeksiyon ürünleri satış mağazalarının yer alması nedeni ile taşınmazın bulunduğu mahalde ticari potansiyel oldukça yoğun ve canlıdır.

Dükkanın halihazırda işyeri amaçlı olarak kullanıldığını, borçlunun parsel üzerindeki hissesinin 4/185 oranında, dükkan üzerindeki hissesi ise 1/11 oranında olduğu ifade edildi.

741 bin 855 TL'si arsa bedeli, 8 milyon 200 bin TL'si dükkan bedeli olmak üzere söz konusu taşınmaza 8 milyon 941 bin 885 TL bedel biçildi.

İHALE TARİHİ VE ŞARTLARI

15 Şubat günü açık artırmaya sunulacak dükkan için 22 Şubat tarihine kadar teklif verilebilecek.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.