Hava Durumu

Bursa'daki tarihi Şaka Memmed Konağı icralık oldu!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan tarihi Şaka Memmed Konağı icradan satışa çıkarıldı. İşte istenen fiyat...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 09:56
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa'daki tarihi Şaka Memmed Konağı icralık oldu!

Ekonomik krizin derinden hissedildiği Bursa'da icra haberlerinin ardı arkası gelmiyor.

1/1000 Muradiye Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında Kentsel SİT alanında kalan Şaka Memmed Konağı icralık oldu.

İCRA DAİRESİ SATIŞA ÇIKARDI

Bilirkişiler tarafından tarihi konağa, 9 milyon 173 bin 88 TL muhammen bedel biçildi. Konak 4 milyon 686 bin 544 TL'den başlayan açık artırma ile satılacak

Bursa 3. Genel İcra Dairesi, tarafından yapılan açıklamada icralık konağa dair şu bilgilere yer verildi:

Bursa İl, Osmangazi İlçe, Yahşibey Mahalle/Köy, 4805 Ada, 89 Parsel, Dava konusu Bursa İli, Osmangazi ilçesi, Yahşıbey Mahallesi, 4805 Ada, 89 parsel nolu taşınmazın 1/1000 Muradiye Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında Kentsel SİT alanında dahilinde 1091-1090 envanter numaralı Tescili Sivil Mimari yapı parselinde kalmakta olduğu, yapılacak her türlü imar uygulaması hakkında BKVKB kuruu kararı alınması gerektiği belirlenmiştir.

Taşınmaz, Bursa ili Osmangazi ilçesi Yahşibey mahallesi 9. Alan sokak Şaka Memmed konağı No: 24 posta adresinde konumlu olup, tapunun 4805 ada 89 nolu parselinde kayıtlıdır. Taşınmaz şehir merkezine (Heykele) 4 km mesafede bulunmaktadır. Ulaşım sorunu bulunmamaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölgede her türlü altyapı hizmeti ve Belediye hizmeti mevcuttur. Bağlantılı olduğu yollar asfalt ile kaplıdır. Geometrik ve topoğrafik yapısı her türlü tesis yapımına uygundur. Çevresindeki yapılar bitişik nizam 2-3 katlı olarak yapılmış mesken olarak kullanılmaktadır.

Restorasyonu tamamlanmış olan tarihi bina: bodrum kat zemin  kat ve 1. kat olmak üzere toplam 3 katlı olup, inşaat alanı 135 m2, toplam inşaat alanı ise 384 m2?dir. Binanın dışının sıvası ve boyası yapılı olup çatısı alaturka kiremit ile kaplıdır. Giriş kapısı ahşaptır. Asansörsüz bina da doğalgaz tesisatı çekili durumdadır. Katlar arasındaki merdiven ahşap olarak yapılmıştır. Binanın arka kısmında zemini taş ile kaplı bahçe bölümü bulunmaktadır.  Binanın bodrum katında ısı merkezi, depo ve çamaşırlık, zemin katında 2adet sofa salon mutfak banyo wc oda taşlık bahçe ve işlik, 1.katında 2 sofa 3 oda yıkanma yeri ve balkon hacimleri bulunmaktadır. Salon sofa ve odaların zemini ve tavanı ahşap lambri ile kaplı olup duvarları plastik boyalıdır. Mutfağın zemini ahşap ile kaplı olup alanda alt ve üst ahşap dolap ile granit tezgah bulunmaktadır. Dış iç ve pencereleri ahşap doğramadan imal edilmiştir. Islak hacimlerin zemin ve duvarı seramik ile kaplı olup, armatür ve vitrifiyeleri mevcuttur. Genellikle orta gelir gurubuna sahip vatandaşların ikamet ettiği bölge içerisinde bulunmaktadır.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.