Hava Durumu

İcra memurları kapısına dayanmıştı: Bursa'daki o belediye 160 milyon TL'lik kredi kullanacak!

Borçları nedeniyle personel ödemelerinde sıkıntılar yaşayan, alacaklıların icra memurlarıyla kapısına dayandığı Bursa Nilüfer Belediyesi'nin, 160 milyon TL'lik kredi kullanımına onay verildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2025 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2025 10:15
Muhabir: İsmail Karaduman
İcra memurları kapısına dayanmıştı: Bursa'daki o belediye 160 milyon TL'lik kredi kullanacak!

Nilüfer Belediyesi, borçları nedeniyle girdiği ekonomik buhrandan çıkmaya çalışıyor.

Belediye en son personellerin üç aylık zam farkının ödenmemesi nedeniyle gerçekleştirilen eylemle gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz aylarda kapısına icra memurlarının dayandığı belediye; yeni icraların gelmemesi için önceden yapılan iş, hizmet ve projelerin gecikmiş ödemelerinin yapılabilmesi adına bankalardan kredi almak için harekete geçti.

ÖNERGE MÜDÜRLÜKTEN GELDİ

Mali Hizmetler Müdürlüğü, gerçekleştirilmiş iş, hizmet ve projelerin, gecikmiş ödemelerinin yapılabilmesi için, kamu ve özel bankalardan 160 milyon TL'ye kadar ihtiyaç oldukça kullanılmak üzere, vadeli nakit kredi alınmasına yönelik belediye meckisine yazılı önerge verdi.

"Kredi Başvurusunun yapılabilmesi ve krediye ilişkin her türlü işlemlerin yürütülebilmesi ile bankalardan temin edilecek nakit kredi için, kredi anlaşması, temlik ve taşınmaz üzerine ipotek yapmak üzere Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’e yetki verilmesi hususunda karar alınabilmesi için yazımızın Meclise havalesini arz ederim.” ifadelerinin yer aldığı önerge Plan Program Ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

BAŞKAN ÖZDEMİR'E YETKİ VERİLDİ

Plan Program ve Bütçe Komisyonu raporunun okunarak yapılan müzakeresi sonunda Başkan Özdemir’e yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Karara göre belediye; Başkan Özdemir, kredi anlaşmaları, temlik işlemleri ve gerektiğinde taşınmazlar üzerine ipotek verilmesi dahil tüm süreçlerde yetkili olacak.

BAŞKAN ÖZDEMİR: İLK ÖNCE ESKİ BORÇLAR ÖDENİR

Kanal 16'da Mustafa Özdal'ın sunduğu Yüz yüze programında belediyeye gelen icra hakkında konuşan Başkanı Özdemir, iş makineleri kiralama ihalesi alan firmanın, 60 gün vadeli faturanın 61. günü belediyeye icra gönderdiğini söylemişti.

Ödeme konusunda firmanın haklı olduğunu belirten Özdemir, "Bizim kendi adaletimiz de şudur: İlk önce eski fatura ve borçlar ödenir, daha sonra yeni borçlar... Ben geçmişten alacağı olan adamların parasını ödememişken sırf bu icraya verdi diye bunun bütün parasını ödeyebilme gücüm yok. Bütçemizi dengelemeye, toparlamaya çalışıyoruz. Epey de toparladık. Yüzde 25 oranında borçları azalttık." demişti.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.