Hava Durumu

Adayları açıkladı; seçim öncesi gelme sözü verdi

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2024 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2024 08:02

Yerel seçime doğru Bursa siyasi gündem açısından dün en hareketle günlerinden birini yaşadı.

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Alinur Aktaş’ın ismini 7 Ocak’ta İstanbul Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda açıklamıştı. Bu açıklama sonrası gözler Bursa’nın ilçelerine çevrildi.

Yenişehir’in yanı sıra Mustafakemalpaşa İlçesi Cumhur İttifakı ortağı MHP’ye verilince 15 ilçe belediye başkanının kim olacağı merak konusu oldu. Her gün bir aday adayı için kesin denilirken, ertesi gün görüşler değişiyordu. Bu son güne kadar devam etti. Elbette bunda AK Parti’nin son güne kadar bazı ilçeler için 5 kez anket yapması ve istişarelerin sürmesinin de etkisi vardı.

İlk sinyal Osmangazi Belediye Başkanlığı için 4 gün önce geldi. İstanbul’da Dr. Sadık Ahmet’in hayatını anlatan filmin galasında Mustafa Dündar’ı arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dördüncü kez Dündar’ı aday göstereceğini söyledi. Ardından Bursa’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı aday tanıtım toplantısı düzenleneceği açıklanınca gözler Cuma gününe çevrildi.

Dün, Tofaş Spor salonu hıncahınç doluydu. Geniş güvenlik önlemi alınan toplantının yapılacağı salona 4 noktada kimlik kontrolü üç noktada aramadan geçirilerek girebildik. Gençlik ve kadın kolları ekipleri tanıtıma oldukça iyi hazırlanmış, pankartlarla süslenen salonda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programı boyunca tezahürat eksilmemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenirken önce AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, ardından AK Parti’nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ve son olarak AK Parti Genel Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala konuşma yaptı.

Efkan Ala konuşmasında Cumhur İttifakı’nın Türkiye için hedefleri olduğunu ve hiçbir çıkar gözetmeden ülkenin geleceği için her geçen gün güçlenerek yoluna devam ettiğini belirterek, ‘Karşıda bir masa vardı. Ne masa kaldı ne hesap. Çıkar için masaya oturanlar milletvekilliği peşine düştü. Öyle protokoller ortaya çıktı ki, sonrasında millet iradesini ortaya koyarak Türkiye’yi uçurumun kıyısından döndürdü’ dedi.

Salona giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte sahneye çıkıp partilileri selamladı. Daha sonra konuşan Aktaş, ’Aldıkları emaneti 31 Mart’ta Bursa’da 18-0 yaparak sayın cumhurbaşkanımıza teslim edeceğiz’ dedi.

BURSA’YA NE MESAJ VERDİ?

Konuşmasının girişinde Bursa’ya verdikleri önemi vurgulayan Erdoğan, uzunca bir süre ihmal edilmişliğin sancılarıyla kıvranan Bursa'ya, geleceğine güvenle bakan modern bir şehir haline dönüştürdüklerini söyledi. Halen bazı eksiklerin bulunduğunu belirten Erdoğan, bugüne kadar Bursa'ya kazandırılan eser ve hizmetleri bundan sonra yapılacaklarının bir girizgahı olarak kabul ettiklerini dile getirdi.

Erdoğan, seçim tarihine yakın Bursa'ya tekrar geldiğinde söz konusu çalışmaları ayrıntılı şekilde paylaşacağını belirterek, "Ama emin olun ki Bursa altyapısı ve üstyapısıyla, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en iftihar verici şehirleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Biz istiyoruz ki Bursa'nın Türkiye Yüzyılı yürüyüşü 31 Mart'ta büyükşehir ve ilçe belediyelerinde yapacağımız tercihle daha çok hızlansın." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Buna hazır mısınız?" sorusuna salondakiler hep bir ağızdan "Evet" diyerek karşılık verdi.

2019 seçimlerinde şubat ayında Bursa’yı ziyaret eden Erdoğan, Gökdere Meydanı’ndaki mitingte Bursa’nın beklediği yatırımları tek tek sayarak, bunları yerine getirme sözü vermişti. Erdoğan tanıtım toplantısındaki bu sözleriyle seçimlere yakın bir süre kala Bursa’daki mitingde yeni vaatlerin sinyalini vermiş oldu.

Erdoğan, kendileri için siyasetin hayırda bir yarış vesilesi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Biz rakiplerimizle eser, hizmet ve icraat konusunda yarışmak istiyoruz. Açık konuşmak gerekirse konu eser ve hizmet olduğunda üstümüze kimseyi tanımayız. AK Parti belediyeciliği, AK Parti eser ve hizmet siyaseti rüştünü ispat etmiş bir müktesebata sahiptir. Her kim bu hususta bizden daha iyisini yapabileceğini iddia ediyorsa 'hodri meydan' buyursun çıksın ortaya. Ama şehri için hiçbir hayali, şehrinin insanlarına verecek hiçbir hizmeti olmayanların sırf 'komşunun iki gözü çıksın' mantığıyla, sırf nefislerini okşamak için yaptıkları cinlikleri de asla tasvip etmiyoruz."

AK PARTİ’DEN AYRILANLARA MESAJ…

Konuşmasında AK Parti’den ayrılanlara da mesaj veren Erdoğan, bu uzun hizmet maratonunda yolda kalanların, yolunu kaybedenlerin, yolunu değiştirenlerin olduğunu, bundan sonra da olabileceğini dile getirerek kendi tercihleriyle başka yollara yönelenleri, milletin takdirine ve tarihe havale ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Önemli olan ana gövdenin, ana damarın istikametini koruması, mayasını muhafaza etmesi, gözünü hedeflerimizden ayırmamasıdır. Hamdolsun, yaşadığımız her imtihanda bir kez daha şahit olduğumuz üzere, bu konuda hiçbir sarsılma, hiçbir gevşeme yok. Milletimiz nasıl bizi vesayetle mücadelemizde yalnız bırakmadıysa, terörle mücadelemizde yalnız bırakmadıysa, darbecilerle mücadelemizde yalnız bırakmadıysa, siyasi ve sosyal kaos peşinde koşanlarla mücadelemizde yalnız bırakmadıysa, ekonomik tetikçilerle mücadelemizde yalnız bırakmadıysa inşallah Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzde de yalnız bırakmayacaktır." 

BEŞ İLÇEDE ADAYLAR DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, MHP İl Başkanı Muhammet Tekin ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı yanına alarak ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve mevcut 15 ilçe belediye başkanı AK Parti tarafından yeniden aday gösterildi.   Büyükorhan’da Kamil Turhan, Gemlik’te Refik Yılmaz, Gürsu’da Mustafa Işık, Harmancık’ta Yılmaz Ataş, İnegöl’de Alper Taban, İznik’te Kağan Mehmet Usta, Karacabey’de Ali Özkan, Keles’te Ali Doğru, Kestel’de Ferhat Erol, Mudanya’da Gökhan Dinçer,  Mustafakemalpaşa’da  Ahmet Beygirci oldu.(MHP) Nilüfer’de Celil Çolak, Orhaneli’de Ali Osman Tayır, Orhangazi’de Bekir Aydın, Osmangazi’de Mustafa Dündar, Yenişehir’de Davut Aydın (MHP), Yıldırım’da Oktay Yılmaz, AK Parti Belediye Başkan adayı oldu.

 AS TV ORADAYDI

Siyaset gündemini belirleyen TOFAŞ Spor salonundaki tanıtım toplantısını AS TV canlı olarak yayınladı. AS TV Program Müdürü Sevda Kurul ile birlikte salondan yayın yaparken başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere siyasiler de konuk oldu.

14 Mayıs’taki seçimlerdeki isabetli anketleriyle kamuoyunun tanıdığı Bursa kökenli araştırma kuruluşu BETİMAR Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Duman da seçimlerle ilgili analizlerde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.