Hava Durumu

AK Partili isim açıkladı: Erdoğan, Faruk Çelik'i neden Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapmadı?

AK Parti eski İl Başkanı ve 23'üncü dönem Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın neden Faruk Çelik'i Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak göstermediğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 14:20
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Çakmak, AS TV ekranlarında yayımlanan Gözlem Kulesi programında Gazeteci Namık Göz'ün sorularını yanıtladı. 

AK Parti'nin seçim mağlubiyeti hakkında konuşan Çakmak, aday belirleme süreci ve sandık sonuçlarına dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ADAY BELİRLEME SÜRECİ

Yerel seçimler öncesi AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ile görüştüğünü ifade eden Çakmak, "Gürkan'ın söylediklerinden yapılan anket çalışmalarına göre mevcut başkanların aday olmaması gibi bir görüntü çıkıyor." dedi.

"FARUK ÇELİK ADAY OLSAYDI SEÇİM KAZANILIRDI"

Söz konusu durum üstüne Ankara'da AK Parti'in üst düzey yöneticileriyle bir araya geldiğini söyleyen Çakmak şu ifadeleri kullandı:

Durumu izah ettik. Durumu izah ederken de şunu da söyledik. Benim 2011'de listeden çıkmam da konuşulan şudur; Faruk Çelik gece gitti bir kaset dinletti. Tayyip Beye ve listeden çıktım. O zaman dedim ki, Faruk Çelik ismini Bursa'da size önerecek son kişi benim. Niye? Böyle böyle bir durum var. Faruk'la hala konuşuyoruz, arkadaşız. Barıştık. Birşey yok aramızda. Bu bir yara olması lazım değil mi? Ben bunları hafızamdan sildim. Dedim ki Faruk Çelik'i listeye koyun. İlle de bunu yapın demiyorum size ama listeye koyun. Ciddi bir liste çalışması olsun. Bütün şartları zorlayalım en iyi kimse onla seçime gidelim. Bunu söylerken şunda ısrar ediyorum. Hala aynı görüşteyim. Biz Faruk Çelik'i Bursa'dan aday gösterseydik seçimi alırdık.

"MEVCUT BAŞKANLARLA ARAMDA PROBLEM YOKTU"

Cumhurbaşkanımıza da gece saat 01:30'da mesaj attım. Dedim ki, 1983 seçimlerine sokulmadık biz Refah Partisi olarak. 1984 seçimlerinden itibaren yönetici, seçimlere katılmış parti yöneticisi, seçimi yönetmiş, bir tecrübeyle konuşuyorum. Benim görüşüm budur. Tabi Cumhurbaşkanımız aday tespitinde anketlere bakıyor. Anketlerde de şöyle bir haksız rekabet vardı. Görev başındaki insan daha çok tanınır, bilinir. Böyle bir avantaj vardır. Tabi son dönem de de bizim belediye başkanlarımız billboardları reklamlarıyla doldurmuşlar. Ne Alinur Aktaş ne de Mustafa Dündar'la aramızda bir problem yok. İkisi de samimi kardeşim. Ben partiyi, bu seçimi nasıl alırız, onu düşünüyorum. Bütün hesabımız bunun üzerineydi. 

FARUK ÇELİK NEDEN ADAY GÖSTERİLMEDİ?

İsmini vermeyeyim bir arkadaşımız var. İl yönetiminde bulunmuş bir arkadaşımız, Cumhurbaşkanımıza mesaj atmış. Mesajında, 'Bunu koyarsan ben oy vermem.' demiş. Bu sefer Cumhurbaşkanımız kendisini aramış. 'Sen parti disiplinine uymuyorsun.' demiş. Tabi o da Faruk Beyi istemiş. Faruk'u bana mı anlatıyorsun demiş. Faruk benim arkadaşım, bakanım. Cumhurbaşkanımız milletvekili sayısını azaltmak istemedi. Herhalde giden bu anketlerde Bursa'yı alabiliriz intibası oluştu ama ben çok zorlanacağımız söyledim. Sonuç alamadık. Benim hesabım şuydu: Partinin kuruluşunda bulunmuş, küsmüş, unutulmuş, kenarda kalmışları ekip olarak sahaya sürebilirdik. Bu mevcut arkadaşlarda o ambiyansı yakalayamıyorsun. Faruk gelseydi daha rahat yapardık. 

"SEÇMEN BİZİ TOKATLADI" ÇIKIŞI...

Biz sandığa gitmedik, oyumuz aşağıya düştü. Yani yoksa CHP'de bir artış yok. İstanbul'da mesela geçen seçimde aldığının daha altında almış İmamoğlu. Arada fark şu;  Bizim seçmen bizi tokatladı. Bunun ötesi beri yok. Çelik aday olsaydı, sandığa gitmem diyen kesimi sandığa götürebilirdik. AK parti ve MHP'nin oyunu alamadık. Alsaydık seçimi kazanıyorduk. 

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.