Hava Durumu

Mahkeme onayladı: Bursa'daki 40 yıllık tekstil devi konkordato ilan etti!

Bursa'da 40 senedir faaliyet gösteren Sateks Tekstil ile 29 yıl önce temelleri atılan Erciyes Tekstil konkordato ilan etti. İşte mahkemenin verdiği kararın ayrıntıları...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 16:25
Kaynak: İsmail Karaduman
Mahkeme onayladı: Bursa'daki 40 yıllık tekstil devi konkordato ilan etti!

Bursa'da her gün art arda gelen iflas ve konkordato ilan eden firmalara yenileri eklenmeye devam ediyor.

RESMEN KONKORDATO İLAN ETTİLER

Sabri Öztürk'ün 1984 yılında Demiryolu Caddesindeki bir  atölyede temellerini attığı Sateks Tekstil ile 1995 yılında Mustafa Öztürk tarafından kurulan Erciyes Tekstil, ekonomik sıkıntıları aşamayınca konkordato için mahkemenin kapısını çalmak zorunda kaldı. Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi de iki firma hakkında önemli bir karara imza attı. Firmaların konkordato taleplerini kabul eden mahkeme, 16 Nisan 2024 tarihinden itibaren 3 aylık geçici mühlet verildiğini bildirdi.

Firmaların konkordato komiseri ise mali konularda uzman olduğu belirtilen Can Arpaçay atandı.

MALLARIN DEVRİ YASAKLANDI

Davacı- borçlular adına kayıtlı tüm taşınır ve taşınmaz malların üçüncü kişilere devri, ikinci bir karara kadar yasaklandı. Borçlular, mahkemenin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemeyecek, kefil olamayacak, taşınmaz ve işletmenin devamlı tesisatını kısmen dahi olsa devredemeyecek. İcra İflas Kanunu'nun  288/1 maddesine göre geçici mühlet, kesin mühletin sonuçlarını doğuracağından İİK'nın 294, 295, 296 ve 297 maddeleri kıyasen uygulanarak geçici mühlet içinde davacı aleyhine 6183 Sayılı Kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere hangi nedene dayanırsa dayansın her türlü ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve muhafaza işlemleri de dahil tüm takip işlemlerinin yapılmaması yönünde ihtiyati tedbir kararı verildiği belirtildi.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA İHRACAT YAPIYOR

Aylık 600 ton üretim kapasitesinde, yıllık 4800 ton üretimi olan polyester, pamuk, viskon, naylon, bobin ve muf boya üzerine hizmetlerini sürdüren Sateks yatırımlarını yurt içinde iç piyasa satış ve fason olarak, yurtdışında ise bir çok ülkeye ihraç yaparak Türk ekonomisinin gelişmesine destek oluyor. Tekstil sektörünün aranan şirketlerinden biri haline gelen Sateks, İngiltere, Almanya, İtalya, Hong-Kong ve Bulgaristan gibi ülkelere halen ihraç yapıyor.

İşte mahkemenin yayımladığı konkordato kararı...

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.